Να στείλετε μήνυμα
Νέα
Σπίτι > Νέα > Ειδήσεις επιχείρησης περίπου Καταλαβαίνετε την υπερηχητική επεξεργασία αντίκτυπου;
Εκδηλώσεις
Επικοινωνήστε μαζί μας
86-571-63481280
Επικοινωνήστε τώρα

Καταλαβαίνετε την υπερηχητική επεξεργασία αντίκτυπου;

2020-01-17

Τελευταίες εταιρικές ειδήσεις για Καταλαβαίνετε την υπερηχητική επεξεργασία αντίκτυπου;

Καταλαβαίνετε τοΕπεξεργασία επιπτώσεων υπερήχων?

 

Μηχανικές επιπτώσεις υψηλής συχνότητας(HFMI), γνωστό και ωςΕπεξεργασία επιπτώσεων υπερήχων(Η UIT ), είναι μια υψηλής συχνότητας επεξεργασία επίπτωσης συγκόλλησης που έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της αντοχής στην κόπωση των συγκολλημένων δομών. Στις περισσότερες βιομηχανικές εφαρμογές, η διαδικασία αυτή είναι επίσης γνωστή ως υπερηχητική αποκόλληση (UP)..

Πρόκειται για μια ψυχρή μηχανική επεξεργασία που περιλαμβάνει το χτύπημα του δακτύλου της συγκόλλησης με μια βελόνα για να δημιουργηθεί μια διεύρυνση της ακτίνας του και να εισαχθούν υπολειμματικές καταπιεστικές τάσεις.

shot

 

 

 

Σε γενικές γραμμές, το βασικό σύστημα UP που παρουσιάζεται θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία των δακτύλων ή των συγκόλλησεων συγκόλλησης και μεγαλύτερων επιφανειών, εάν είναι απαραίτητο.

 

 

 

 

 

Ελεύθερα κινούμενοι απεργοί

Ο εξοπλισμός UP βασίζεται σε γνωστές από τη δεκαετία του '40 του περασμένου αιώνα τεχνικές λύσεις που χρησιμοποιούν εργασιακές κεφαλές με ελεύθερα κινούμενα χτυπήματα για το σφυρί.ένα αριθμό διαφορετικών εργαλείων που βασίζονται στη χρήση ελεύθερα κινητών χτυπητών αναπτύχθηκαν για την επεξεργασία των υλικών και των συγκολλημένων στοιχείων με χρήση πνευματικών και υπερηχητικών εξοπλισμούςΗ αποτελεσματικότερη επεξεργασία των συγκρούσεων παρέχεται όταν οι χτυπητές δεν συνδέονται με την άκρη του ενεργοποιητή αλλά μπορούν να κινούνται ελεύθερα μεταξύ του ενεργοποιητή και του επεξεργασμένου υλικού.Τα εργαλεία για την επεξεργασία των υλικών και των συγκολλημένων στοιχείων από την πρόσκρουση με τα ελεύθερα κινούμενα χτυπήματα που είναι τοποθετημένα σε θήκη παρουσιάζονται..Στην περίπτωση των λεγόμενων ενδιάμεσων στοιχείων-επιθέσεων απαιτείται δύναμη μόνο 30 - 50 N για την επεξεργασία των υλικών.

Sectional view through tools with freely movable strikers for surface impact treatment

Τοπική θέα μέσω εργαλείων με ελεύθερα κινητά χτυπήματα για επεξεργασία επιφανειακών συγκρούσεων.

 

Είναι...παρουσιάζει ένα τυποποιημένο σύνολο εύκολα αντικαταστάσιμων κεφαλών εργασίας με ελεύθερα κινητά χτυπήματα για διαφορετικές εφαρμογές UP.

 

Figure 3 A set of interchangeable working heads for UP

Συγκρότημα εναλλάξιμων κεφαλών εργασίας για UP

 

Κατά τη διάρκεια της υπερηχητικής επεξεργασίας, ο χτυπητής ταλαντεύεται στο μικρό κενό μεταξύ του τέλους του υπερηχητικού μετατροπέα και του υποβληθέντος σε επεξεργασία δείγματος, επηρεάζοντας την επεξεργασμένη περιοχή.Αυτό το είδος υψηλής συχνότητας κινήσεις / επιπτώσεις σε συνδυασμό με υψηλής συχνότητας ταλαντώσεις που προκαλούνται στο επεξεργασμένο υλικό ονομάζεται συνήθως η υπερηχητική επίδραση.

 

 

Τεχνολογία και εξοπλισμόςΥπερήχθης παρακολούθηση

Ο υπερηχητικός μετασχηματιστής ταλαντεύεται σε υψηλή συχνότητα, με 20-30 kHz να είναι τυπικός.Ανεξάρτητα από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται, το άκρο εξόδου του μετατροπέα θα ταλαντεύεται, συνήθως με πλάτος 20 mm. Κατά τη διάρκεια των ταλαντώσεων,η άκρη του μετατροπέα θα επηρεάσει τους χτυπητές σε διαφορετικά στάδια του κύκλου ταλαντώσεωνΟι επιβαλλόμενοι χτυπήματα, με τη σειρά τους, θα επηρεάσουν την επεξεργασμένη επιφάνεια.επαναλαμβάνεται εκατοντάδες έως χιλιάδες φορές το δευτερόλεπτο, σε συνδυασμό με υψηλής συχνότητας ταλαντώσεις που προκαλούνται στο επεξεργασμένο υλικό οδηγούν σε μια σειρά από ευεργετικές επιδράσεις της UP.

Το UP είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη των επιβλαβών υπολειμματικών τάσεων εφόδου και την εισαγωγή ευεργετικών υπολειμματικών τάσεων συμπίεσης στα επιφανειακά στρώματα των εξαρτημάτων και των συγκολλημένων στοιχείων.

Στην βελτίωση της κόπωσης, το ευεργετικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται κυρίως με την εισαγωγή των υπολειμματικών καταπιεστικών πιέσεων στα επιφανειακά στρώματα των μετάλλων και των κράματος,μείωση της συγκέντρωσης τάσης στις ζώνες συγκόλλησης και ενίσχυση των μηχανικών ιδιοτήτων του επιφανειακού στρώματος του υλικού.

 

Βιομηχανικές εφαρμογές της UP

Το UP θα μπορούσε να εφαρμοστεί αποτελεσματικά για τη βελτίωση της αντοχής κατά την κατασκευή, την αποκατάσταση και την επισκευή συγκολλημένων στοιχείων και κατασκευών.Η τεχνολογία και ο εξοπλισμός UP εφαρμόστηκαν με επιτυχία σε διάφορα βιομηχανικά έργα για την αποκατάσταση και την επισκευή εξαρτημάτων και συγκολλημένων στοιχείωνΟι τομείς/βιομηχανίες στις οποίες εφαρμόστηκε με επιτυχία η ΕΠ περιλαμβάνουν: Σιδηροδρομικές και οδικές γέφυρες, κατασκευαστικό εξοπλισμό, ναυπηγική, ορυχεία, αυτοκινητοβιομηχανία και αεροδιαστημική.

Μας στείλετε την έρευνά σας άμεσα σε

Πολιτική απορρήτου Καλή ποιότητα της Κίνας Εργαλείο υπερηχητικής συγκόλλησης Προμηθευτής. Πνευματικά δικαιώματα © 2020-2024 ultrasonicweldingtool.com . Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.